SuperFish Tatar z łososia wędzonego w dymie olchowo-bukowym 150 g
SuperFish Tatar z łososia wędzonego w dymie olchowo-bukowym 150 g
SuperFish Tatar z łososia wędzonego w dymie olchowo-bukowym 150 g
Obowiązuje 09. 06. 2022 - 15. 06. 2022
Do wymieszania zrębków buku & olchy, będących podstawą dymu wędzarniczego dla Tatara, zainspirowała nas technika wykorzystywana przy łączeniu szczepów win - fr. coupage. Dzięki temu uzyskuje się wyjątkowe smaki, kolor i fakturę.
W naturalnym procesie nabierania barwy i smaku buk i olcha łączą się, otulając swoim unikalnym dymem łososie, które przygotowujemy w naszych lokalnych wędzarniach na Pomorzu.
Decydując się na dwa rodzaje zrębków podkreślamy również wyjątkowy charakter Tatara, który dodatkowo zyska na swojej wyjątkowości, gdy dodamy do niego ulubione składniki, czyniąc z każdego rodzaju pieczywa wykwintną przekąskę.
Zapraszamy do spróbowania naszych pozostałych łososi, do których wędzenia wykorzystaliśmy różne zrębki drewna.
Klon w gastronomii kojarzony jest z zamorskim przysmakiem, kanadyjskim syropem. Bliskość Alaski, w okolicach której poławiany jest łosoś sockeye, stworzyła okazję do połączenia wykwintnych smaków klonu i łososia. Dym charakteryzuje się delikatnie słodkimi nutami.
Olcha jest bardzo eleganckim drzewem, z którego chętnie korzystają lutnicy, dodatkowo posiada właściwości lecznicze. Nadaje rybie subtelny posmak wędzenia.
Dąb to szlachetne drzewo, cenione za swoją trwałość i zastosowanie w najwyższej jakości produktach premium. Charakteryzuje się delikatnymi słodkimi nutami smakowymi.