Olej rzepakowy:
- z pierwszego tłoczenia
- filtrowany na zimno
- źródło kwasów Omega 3
- posiada wysoką zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3. Kwas alfa-linolenowy (ALA; należący do kwasów omega-3) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA (należącego do kwasów omega-3) dziennie, co odpowiada 2,5 porcji (25 ml).
- posiada wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno-i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi].
- charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy E. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
cena za szt. przy zakupie 2 szt. z kartą