Jakie jest najlepsze piwo do grilla? (Auchan Hipermarket)

12. 06. 2017

CH Auchan Hetmańska Centrum handlowe
Wiosna zawitała na dobre, dzięki czemu można w końcu wyjść na zewnątrz i zaczerpnąć świeżego powietrza. Trzeba wykorzystać fakt wolnej soboty, ciepła, słońca i radosnego nastroju. Bez względu na to, gdzie smaży się właśnie kiełbaski i mięso, nieodłącznym elementem jest odpowiednie piwo. Stanowi perfekcyjne dopełnienie potraw, a dodatkowo rozluźnia atmosferę, dzięki czemu jest jeszcze przyjemniej. Nie może być ono jednak słabej jakości, ponieważ nie na tym rzecz polega. Jak więc wybrać piwo i jakie jest najlepsze?

Jakie piwo wybrać do grilla?

Żaden grill nie ma prawa bytu bez złocistego trunku, jakim jest piwo. Nie ma znaczenia nawet fakt, że węgle dosyć słabo się palą, a kiełbasa jeszcze nie wylądowała na ruszcie, a już się kończy pierwszą butelkę.

Piwo nie tylko doskonale smakuje wraz z grillowanymi potrawami, ale także może stanowić idealną "przyprawę". Polane piwem mięso zyska lepszego smaku i zwiększy się jego aromat. Należy jednak mieć na uwadze to, że różne odmiany mniej lub bardziej pasują do określonych dań.

Na sam początek powinno się wybrać coś łagodniejszego. Jeżeli na ruszt rzucona zostanie ryba albo potrawa z drobiu, najlepszym wyjściem będzie zdecydowanie się na piwo pszeniczne.

Charakteryzuje się lekkością, dzięki czemu nie zdominuje składników jedzenia, a ładnie podkreśli całość. W innym przypadku, czyli wówczas, kiedy smaży się kiełbaski, pasować będzie piwo o bardziej gorzkawym smaku. Nie tylko dobrze gasi pragnienie, ale perfekcyjnie współgra z mięsem.

Obserwuj nas:

Produkty z centrum handlowego CH Auchan Hetmańska

Popularne sieci handlowe

Miasta