Czy wiesz jak powstaje koncentrat pomidorowy?
Nawet niewielka skaza na skórce pomidora może zepsuć smak naszego pomidorowego specjału, którym właśnie jest koncentrat. Dlatego dokładnie wybieramy tylko świeże i dojrzałe pomidory, które znamy od nasionka, a następnie usuwamy z nich skórki, pestki i nadmiar pomidorowego soku. Nasz koncentrat 30% to po prostu oczyszczone i przetarte pomidory, z których odparowaliśmy 70% wody.
Na dodatek, dzięki obróbce termicznej, koncentrat pomidorowy w porównaniu ze świeżymi pomidorami może zawierać nawet 2,5 razy lepiej przyswajalny likopen, cenny przeciwutleniacz który jest w stanie skutecznie spowalniać procesy starzenia się skóry.
Przyjazne środowisku szklane opakowanie naszego koncentratu pozwala od razu upewnić się, że koncentrat jest gęsty i ma właściwy głęboki, czerwony kolor. To z niego wyjdzie pomidorowa taka jaką lubisz.
Koncentrat z racji skondensowania nada intensywnego smaku pomidorowym sosom i zupom, nawet jeżeli robione są z pomidorów czy innych przetworów pomidorowych.