Niegrzeczny personel

Niegrzeczny personel (utworzono 17.12.2010) autor: Seweryn Moszner

Dnia 14.12.2010 zakupiłem W MEDIA eXPERT W Złocieńcu grę komputerową.Po powrocie do domu,żona stwierdziła ,że to gra dla dziewczynki ,a ma być dla chlopca (wnuka)Kuzynka poszła więc spowrotem do sklepu by wymienić na inną grę,miała oczywiście paragon.W sposób bardzo niegrzeczny odmówiono wymiany(gdzie prawa konsumenta?)Zasugerowano,że pewno w domu skopiowano grę i teraz chce się wymienić na następną.Stwierdzono też,że opakowanie było otwierane.Zakupione opakowanie nie było ofoliowane-dowód na pudełku była nalepiona cena -metka.Więc folię jeśli była zdjęto uprzednio w sklepie ??(może sądzą w/g siebie-może personel sobie skopiował ??)Na drugi dzień osobiście udałem się do sklepu-znowu odmówiono.Osobą która tak bezczelnie zachowała się wobec mojej kuzynki był ,jak sam podał "kierownik sklepu"Nie chciał pokazać plakietki noszonej na ubraniu,po dłuższym naleganiu pokazał.Na plakietce napis "WALDEK".Nazwiska nie chciał podać.Oczywiście kupiłem nową grę dla chłopca ale już nie w Media expert.Kupiłęm uprzednio wiele rzeczy w tym sklepie (aparat fotograficzny,karty pamięci,pen drive-y ,naboje do drukarki itp )Myślę,że "WALDEK' nie nadaje się do pracy w tym sklepie.Sam,nie kupię już nic w tym sklepie i innych będę przestrzegał.Chyba ,że dowiem się,że wyciągnięto jakieś konsekwencje wobec "WALDKA"(kosekwencje możliwe do sprawdzenia ) Z poważaniem Seweryn

RE:Niegrzeczny personel (utworzono 4. 1. 2011) autor: Muminek

Sklep nie ma obowiązku przyjąć zwrotu towaru jeśli nie jest on reklamowany. Prawo zwrotu bez podania przyczyny i w przypadku gdy towar jest w stanie nienaruszonym przysługuje tylko przy zakupach internetowych i wynosi 10 dni. Przykro mi, ale sprzedawca miał rację.

Reklama
Wiadomości handlowe

ReklamaAkcja promocyjna "Kurczę Ceny" w Polomarkecie !!

ReklamaKonkursy !!

Reklama Chcesz kupić aparat ? Sprawdz ceny w sklepach internetowych!

Reklama Szukasz telefonu komórkowego? Porównaj oferty sklepów!

Reklama Notebooki w atrakcyjnej cenie! Zobacz!

Reklama
Gorące oferty 0 zł
  • Biedronka
  • Media Markt
  • Rossmann
  • Tesco
  • Real
  • Auchan
  • Carrefour
  • Intermarche
  • Makro
  • Netto